Дано да сте ми почитатели
и да не съм ви дотежала
с таз муза дека ме е обладала.
Сега ще ви разкажа за днеска,
за заплануваното от нощеска.
Задачи имах много да свърша,
хатър на никого да не прекърша.
Поръчки всякакви изпълних
и в Кауфланд талони попълних,
накупих пак бои и материали,
че имам още да рисувам армагани
и смело, с походка на дива котка
завърнах се в къщи от разходка.
В хладилника реших да наздърна-
пълен си беше, да не съм кахърна,
домочадието има какво да яде,
даже биричка хладна, че и мезе.
Ала хлебецът у нас бързо отива,
спомени само остават за архива.
Рекох си: "Славе, пускай Пенка,
и без друго си й луда фенка!"
Докато Пепито меси тестото
аз ще ида да си пробвам сакото.
Леко май съм се вталила,
нали за туй бях мераклия...
Докато се зверех в огледалото
ми хлопна бързо мандалото.
Хвърлих на страни сакото
и хукнах да вадя от Пенка тестото.
Реших, че трябва да пробвам сега
да бутна хляба в новата тава.
Първо със зехтин намазах тестото
и в намазнена тава го турнах, горкото,
оставих във фурната да втаса,
а аз извадих на кухненската маса
всички кутии дека имам с подправки,
все едно ще им правя очни ставки,
да мисля и да умувам
този път как да практикувам.
Грабнах къри, мащерка и розмарин,
гледам имала съм и босилек един,
отново със зехтин тестото намазах
и ръснах това, което вече казах.
Пушен пипер също поръсих
и за малко не го изръсих.
Хляба сякаш достатъчно бухна,
ще пека на 160 градуса в загрята фурна.
Забравих обаче, как и аз не знам,
рецепта за тестото да ви дам.
320 мл хладка водица
2 с.л. олио, 1 ч.л. солчица,
600 гр брашно, 2 ч.л. захарчица
и на края 2 ч.л. суха маица.
Програмата вече е пълна и точна.
Много ме бива, доста съм сочна.
Хайде, сега лека нощ да ви кажа,